I 2016 viste en undersøkelse fra Ipsos at hele 1 av 3 nordmenn valgte plastre. Allergi synes å være hovedgrunnen til at stadige flere velger kunstig tre. At plast er mer praktisk og enkelt er heller ikke til å komme bort i fra. Bor man i fjerde etasje og har naturlig tre i jula, er det et uunngåelig faktum at du vil legge igjen en sti av tørre barnåler ned trappeoppgangen når treet skal kastes ut trettende dag jul.  

Lysten til å buksere et stort tre synker gjerne også med alderen. Eldre som har flyttet i leilighet oppgir ofte at plassmangel også er en viktig årsak til at de kutter ut ekte juletre. Kunsttrær finnes in mange ulike modeller og størrelser, og et smalt og "velfrisert" tre kan være enklere å finne plass til.

Det er mange fordeler med å kjøpe et kunstig juletre. Utvalget er stort, de er ofte rimeligere enn ekte trær og de ser naturtro ut.  De demonteres enkelt, pakkes ned i eske og kan oppbevares i et skap til neste år. Ikke minst kan du nyte synet av et grønt og glitrende tre i hele desember.

Et tredje alternativ kan være juletre i potte. Trær i potte finnes i mange ulike størrelser og kan brukes både inne og ute. Når treet står på rot i jord beholder det langt bedre barnålene og drysser mindre. Gir du treet jevnlig næring kan du ha treet i flere år, enten som et grønt innslag i stua eller som beplantning på terrassen. Med en liten lyslenke kan den være et hyggelig innslag i utemiljøet både sommer som vinter.

barn med juletre