I uke 9 har Drammensregionen og Eikertraktene vinterferie. Noen reiser bort, noen blir hjemme. Noen må jobbe, og mens de er på kontoret så drømmer de seg bort? Andre leter kanskje etter aktiviteter i vinterferien?

Å få feriefølelsen på jobb er nok vanskelig, men hjemme kan du få den, enten du kun har ettermiddager og kvelder eller noen dager fri. I tillegg kan det bli en billig vinterferie om du velger å holde deg hjemme.

Det er nemlig ingen sak å komme seg ut, spesielt om du bor på Dyrmyrskauen eller Stadionkvartalet.
Det samme gjelder for dem som kjøper seg bolig i Bragernes Kvartal. Det ligger riktignok midt i byens sentrum, men veien til turmuligheter og fine skiølyper er kort. Drammensmarka har nemlig mange gode løyper å by på.

Og holder du deg inne, så kan du skape en litt ekstra koselig stemning.

Ut i naturen

Urbane Dyrmyrskauen i Kongsberg er kanskje moderne og sentralt, men det er kun et steinkast unna gode turmuligheter, både med og uten ski på beina. Det er kun 600 meter til skogkanten fra dørterskelen.

Pakk sekken med kakao, tursjokolade eller engangsgrill og pølser og legg ut på tur!Blant annet er det rødmerket sti fra Raumyr skole og Langevannstoppen er rett i nærheten.

Når du kommer opp på 497 meters høyde har du en nydelig utsikt over Eikerbygdene, Kongsberg, Drammen og mye mer. På toppen er det bålpanne hvor pølsene kan grilles.

Vil du ha ski på beina, så kan du preppe dem på smørebordet i Dyrmyrskauen og legge ut på tur i en av de mange skiløypene i Kongsberg. Det kan være moro for både store og små og det skaper en god vinterferiefølelse. Ta en titt på skioversikten her og finn ut hvor du kunne tenke deg å gå.

Vil du ha mer fart, så er Kongsberg skisenter rett i nærheten, eller du kan tilbringe en lørdag på Furumo svømmehall. Her er det mye moro for store og små.

LES OGSÅ: Nå hylles kjærligheten

Kakao på hytta

Det er heller ikke lang vei til marka om du bor i Stadionkvartalet i Mjøndalen. Ved MIF-hytta er det fine turmuligheter, enten du vil gå på ski eller på føttene. Turen kan avsluttes på hytta med en kakao eller annet godt. Kanskje du til og med kommer til å få litt hyttefølelse her?

Eknesbadet holder åpent, og det samme gjør Drammensbadet, om du vil tilbringe en dag i svømmehallen. I tillegg er biblioteket åpent hele uken med arrangementer for barn.

Bryt rutinene

Om du helst vil holde deg innendørs, så gjør det ekstra koselig. Lag noe god mat, tenn i peisen, dekk middagsbordet med finserviset.

LES OGSÅ: Slik får du vekk ribbefettet

Et godt tips er å endre litt på rutinene denne uken. Så fort man ”går litt ut av den vante tralten”, så skaper det en forskjell. Finn fram kortstokken og ta en runde med barna. Skru av TV-en og les en bok. Det er bare fantasien som stopper. Så fort man legger rutinene litt til siden, skaper dette en annen stemning, enten det er etter jobb eller på en fridag. Prøv å lene deg litt tilbake og nyt hverdagen, både med og uten barn.

God uke!

LES FLERE MAGASINSAKER HER