Kongsberg Jazzfestival
Fylkets virkelige store happening; Kongsberg Jazzfestival går av stabelen i uke 27 og i år står stjerner som Sting, A-ha, Bel Canto og Gregory Porter på programmet. Hele Kongsberg står på hodet med yrende folkeliv og herlig stemning på alle byens utesteder. Kongsberg Jazzfestival tilbyr flere sideprogram, som Barnival for de minste og Jazzfilm på Kongsberg kino. Dette vil du ikke gå glipp av!

Piknik på stranden
Pakk en deilig piknikkurv og sett kursen mot en Buskeruds mange flotte badesteder. Her får du tips til både piknikmaten og utmerkede badesteder i Buskerud.

Drammensbadet
Med det sagt, er det ikke til å komme utenom at mange barn foretrekker badebasseng.  Drammensbadet er Norges største badeland med fem innebasseng, tre utebassenger, stupebrett,  vannsklier, badstuer, strømkanal, klatrevegg, boblebad og velværeavdeling. Her kan både liten og stor tilbringe deilige og avslappende dager. Mat kan kjøpes i kiosk.

 

Sykkeltur
I Buskerud er det mange fine sykkelruter å velge mellom, uansett hva slags tur du ønsker eller hvem du skal på tur med. Blant annet har Syklistenes landsforening anbefalt ruten ved Drammenselva- fra Bybrua til Landfalløybrua ettersom turveiene langs Drammenselva inviterer til hyggesykling. Denne korte turen mellom Bybrua og Landfalløybrua egner seg både som kveldstur og familietur med mange stopp underveis, som besøk på Gulskogen gård.

Befinner du deg derimot i Kongsberg kan disse sykkelturene være verdt å sjekke ut

Kjøl deg ned i Sølvgruvene på Kongsberg
Skulle du få lyst til å kjøle deg ned litt kan du bli med på en spennende togtur og omvisning i Sølvgruvene på Kongsberg. Turen går 342 meter under bakken og 2300 meter inn i fjellet, og byr på en ypperlig mulighet til å finne ut mer om den spennende historien bak både sølvfunnene og gruvedriften. Mange velger å besøke Sakkerhusene etter turen i Sølvgruvene for å ta seg en liten matbit og nyte de fredelige omgivelsene. Anbefales.

Elvecruise
Sugen på litt vind i håret og lukta av sjø? Søndag 8. juli mellom 14.00 og 16.00 kan du bli med på elvecruise på Drammenselva. Oppmøte 14.00 på Honnørbrygga

VM og sol, kan vi ønske oss noe bedre?
Union Scene viser alle VM-kamper og leverer garantert god stemning. Hvem går av med seieren 15. juli? Ta turen innom og bli med på folkefesten.