Året er 2012. Siri Haust skal selge egen bolig og gjør klart til visning når en venn kommer innom og bemerker imponert hvor lekkert hun har styla boligen, og at hun burde jobbet som boligstylist. En gnist tennes hos Siri, og målet med interiørdesignstudiet har plutselig fått en helt klar retning. Samme dag som hun tar eksamen faller ideen om DinBoligStylist ned i hodet på henne, og kun få timer senere er Brønnøysundregisteret kontaktet, domene registrert og firmaet etablert.

Flere tusen stylinger, og like mange interiørveiledninger senere, teller firmaet i dag 8 ansatte fordelt på to avdelinger, og opplever en veldig vekst.

siri haust

- Vi bistår alt fra privatpersoner som ønsker en modernisering av interiøret eller styling før foto i forbindelse med salg, til større prosjekter for nybygg og næringskunder.  Det er vi som står bak den digitale stylingen til Vestaksen Eiendom. Vi samarbeider tett med grafiske designere og velger farger, stil, møbler og interiør til 3D-bildene som brukes i Vestaksens boligannonser og prospekt. Prospektet for byggetrinn 5 som lanseres i disse dager er vi spesielt fornøyde med.

Når man innreder et nybygg for foto og salg er det i følge Siri Haust viktig at man styler med tanke på at leilighetene skal appellere til mange, og får frem romfølelsen.

- Jeg kan komme inn i et tomt rom, og med ett vite hvordan jeg skal plassere møbler og innrede. Jeg har rett og slett et Matrix-syn på den fronten, sier Siri mens latteren triller. At hun har en stor lidenskap for interiør er hevet over enhver tvil.

- Det som er nytt på interiørfronten i 2018 er at det er lov å mikse absolutt alt og det er veldig spennende. Trendene fra 2017 gjelder så absolutt ennå, men nå skal man blande dem. Bland moderne, rustikt, det industrielle, det minimalistiske, metall, gull, jern, fløyel og botanisk. Alt er lov.

Og nettopp dette, at alt er lov, er kanskje noe av grunnen til at stadig flere bruker boligstylist når de skal innrede boligen sin. Valgmulighetene blir for mange, folk blir forvirra og synes det er vanskelig å skape et personlig, trendy og innbydende hjem. Det finnes ingen regler lengre. Eller gjør det det?

stue vestaksen

 

Og dersom du ikke er helt oppdatert på de rådende interiørtrendene følger her en kort oversikt.

1. Glamorøs og dekadent
Fargerike tekstiler av velur og blank sateng kombinert med store møbler og metaller som gull, kobber, messing, marmor og farget glass. Varme, dype og mørke fargepaletter som sennepsgul, oker, rød-oransje mot blå og grønne toner har utmerket seg spesielt

trendy soverom Stadionkvartalet

2. Mykt og minimalistisk
Det myke og minimalistiske der det strenge og minimalistiske utfordres av assymetriske og overraskende detaljer. Typiske veggfarger er antikk grå og minty breeze

3. Natur og tre
Naturtre, bambus, ubehandlet og røft treverk kombineres med duse varme toner i brunt, kilim og kalk

spisebord Stadionkvartalet

4. Industrielt og tøft
Grove overflater, røffe tekstiler og upolert metall kjennetegner fabrikkstilen. Møbler og interiør består av skinn, jern og betong.

5. Botanisk og frodig
Grønne planter, grønne tekstiler og detaljer. Store, grønne planter og trær preger interiøret.

botanisk trend

Selv henter Siri Haust inspirasjon fra butikker, messer, grossister og Instagram-kontoer fra hele verden. Faktisk står hun på farten til en stor møbelmesse i Singapore i det dette intervjuet gjennomføres.

-  Dersom du trenger inspirasjon er Instagram å anbefale. Selv følger jeg boligstylister fra blant annet LA, Tyskland, Danmark og Norge. Finn noen som har den innredningsstilen som du selv drømmer om, og la deg inspirere.

Og skulle du ha behov for innspill og forslag kan du helt uforpliktende bestille en idémyldringstime hos DinBoligStylist.no. Stylistene besøker deg i ditt hjem, og kommer med råd og fargeforslag til alt fra vegger til sofa, og hjelper deg å finne frem i interiørjungelen. Pris: 1700,- for en time.