1. Unngå å flytte på tidspunkter som skolestart, jul eller andre stressende tider. Forsøk å flytte utenom når folk er på farten, når det er mye trafikk og når folk er mest stresset.

2. Pakk de aller viktigste tingene i én eske eller en bag, slik at de er tilgjengelig med en gang du kommer i ny bolig. Det kan være kaffetrakteren, doruller, saks, toalettartikler, et par klesplagg, et par tallerkener eller bestikk. Alt etter hva du mener er viktigst i hverdagen. På den måten er noe klart når du kommer inn i nytt hus og ikke finner igjen alt som er pakket ned.

3. Merk eskene med rom, navn eller innhold. Da kan de plasseres rett på det rommet de tilhører, i stedet for at alt blir stående i et stort tårn i stuen.

4. Husk å bestille og avbestille tjenester som bredbånd, strøm, avis og andre ting før du flytter. Så slipper du å tenke på det i tillegg til utpakkingen.

5. Utvaskingen kan være en tung og litt demotiverende jobb. Den går lettere om du vasker etter at alle ting er flyttet ut. Og hva med å spørre med r du å tenke på detjobb. Den går lettere om du vasker etter alle ting er flyttet ut. Og hva med r du å tenke på detå spørre venner eller deres tenåringer om hjelp? Tenåringene vil kanskje være glade for å tjene en liten slant.

LES OGSÅ: Flytt før du blir gammel

6. Flyttetid er en perfekt tid å kvitte seg med ting på. Sørg for å kvitte deg med tingene før du pakker dem ned og flytter dem inn i ny bolig. Gå igjennom CD-er og bøker. Klær og fritidsutstyr. Har du noe i skapet du kan gi til Fretex? Trenger du virkelig alle glassene i skapet eller den ekstra kaffetrakteren som omtrent faller fra hverandre? Gi slipp på gamle malingsspann, pynteting eller duker.

7. Ikke glem bilen! Sørg for å ha bil med plass eller henger i orden før du flytter. Det er ikke gøy å stå på flyttedagen uten en funksjonell bil.

8. Sørg for mat og drikke. Da er det også lettere å friste venner til å hjelpe til med flyttesjauen

9. Det er veldig tungt å flytte, og mange av tingene er kronglete å bære. Det går utover rygg og knær, så bruk trappetralle og bærestoler.

10. Ha alt til soveplassen tilgjengelig. Sengetøy, dyner, puter og liknende er godt å ha klart, så kan man stupe rett i seng etter en lang dag. Og er ikke sengen på plass, så sørg for en madrass.

Kilder: Aftenposten og Flytteportalen