Stadionambassadørene

Beboerne i Mjøndalens mest populære bolig­prosjekt har talt. Vi har spurt dem hva de synes om å bo
i ­Stadionkvartalet, og de har svart så entusiastisk og positivt at vi nesten ikke kunne tro det vi hørte.

Stadionkvartalet-beboere-ambassadører

BILL HØIBACK

SKI, SYKKEL OG FOTBALL

”Joda, jeg bodde lenge i Larvik”, sier Bill, ”men ikke så lenge at jeg sliter med identiteten, akkurat. Det skal mer til enn noen år utenbys for å rokke ved tilhørigheten til Mjøndalen.”

Bill er mjøndøling.

Selvfølgelig”, konstaterer han tørt. ”Jeg går på ski fra MIF-hytta, jeg ble forresten hedret for innsatsen i skigruppa allerede 1994, jeg har sesongkort på stadion. Hva mer kan du forlange?

Joda. Bill Høiback er mjøndøling. På sin hals. Dessuten er han bygnings ingeniør. Og pensjonist. Det siste betyr bare at han ikke jobber like mye som før.

”Kan ikke slutte helt å jobbe, veit du. Så nå er jeg litt sånn frilanser. Jobber når eg vil. Og tar fri når jeg vil.”

Bill bor i Stadionkvartalet sammen med kona. Vi skulle et øyeblikk ønske hun het Lillebill, men det er altså Anne.

De to var uansett ikke et øyeblikk i tvil når muligheten dukket opp.

For det første ville vi bo i Mjøndalen. For det andre ville vi ha en ny og moderne leilighet. Og for det tredje så ville vi bo sentralt. Her fikk vi alt sammen på ett brett. Så vi bestilte med en gang vi så prospektet og flyttet inn i andre byggetrinn 15. august 2016.”

Bill er skiløper om vinteren og syklist om sommeren. ”Skiboden. Det er den jeg bruker aller mest av alle fellestilbudene i Stadionkvartalet. Jeg går 5 mil på ski i uka, så det blir noen timer i uka der nede. Også sykkelboden, da. Gull verdt for meg som sykler hele sommeren.

I tillegg til egne idrettslige aktiviteter har Bill klart å pådra seg et varmt kjærlighetsforhold til fotballen som utspiller seg bare et steinkast fra leiligheten. ”Joda, jeg trofast MIF-fan med sesongkort på VIP-tribunen og greier. Det er ikke mange kamper jeg går glipp av i løpet av sesongen. Men kona er mye verre. Hu går ikke glipp av en eneste en.

Les mer om konsept BO2

MAJ OG DAGFINN KASPERSEN – stadionbeboere siden 2015

BAK MÅL

«Det var sønnen vår som begynte. Alt er egentlig hans skyld.»

Maj og Dagfinn Kaspersen tenker ­smilende tilbake på den dagen sønnen
Roy Andre kom trekkende med prospektet på Stadion­kvartalet. Ikke lenge etter hadde de kjøpt, ikke én, men tre leiligheter. Akkurat passe for en
familie med fotballinteresse litt over gjennomsnittet.

Maj og Dagfinn ser fotball fra terrassen. Treninger og kamper. Junior
og senior. Og blir aldri lei. De bor rett bak målet, så nært at de nesten fornemmer suset i nettmaskene når MIF scorer. Sønnen bor rett under,
i tredje etasje, med den samme utsikten, mens Dagfinns mor bor i naboblokka. Ingen savner eneboligen på Steinberg. Ingen savner snømåking, gressklipping eller annet vedlikehold.

«Vi opplevde nesten at vi flyttet fra en ­arbeidsleir til hotell», sier Maj  med et smil.

«Det ble etter hvert altfor mye å passe på med et stort hus. Vi blir jo ikke yngre heller.

Så da vi flyttet inn her, med nærhet til alt som er viktig, og flotte tur-muligheter i tillegg, da skjønte vi at det sannsynligvis er det smarteste vi kunne gjort. Vi var litt skeptiske til leilighet i utgangspunktet, men vi opplever at vi bor akkurat like privat her, som vi gjorde i eneboligen.»

«Jeg tror de stussa litt i Vestaksen», ler­ Dagfinn, «da vi kom og sa vi var interessert i tre leiligheter. Det er visst ikke helt vanlig, det. Men for oss passet det flott.

Vi har nettopp solgt livsverket vårt, ­Kjøkkensenteret i ­Drammen, og skal nyte livet. Moren min syntes det var praktisk å bo i nærheten av oss, og Roy Andre, som startet det hele, er kjempefornøyd. Tre generasjoner på ett sted. Snakk om generasjonsbolig!»

Joda, Maj og Dagfinn har kommet i mål. Bak mål.


Meld din interesse her

Jonas Holth Bråthen – stadionbeboer siden våren 2015

VETERANEN

Jonas har vært med fra begynnelsen. Han sto nesten forrest i køen på det aller første salgsmøtet. Han var den tredje som kjøpte leilighet i Stadionkvartalet. Enda han bare så vidt har passert 30, er Jonas Holth  Bråthen veteran. Han har bodd i Stadionkvartalet siden våren 2015.

«Jeg bare visste det», sier mjøndølingen.

«Med en gang.» Han trekker pusten.

«Jeg var på jakt etter min første egne bolig. Jeg ville bo i Mjøndalen. Og joda, det fantes andre prosjekter også, og brukte boliger, men her i Stadionkvartalet stemte alt.

Nærhet til stadion, nærhet til sentrum. Splitter nytt, med enkelt eller ikke noe vedlikehold.

Og så var det en helt OK pris. Det er viktig det, særlig når man kjøper sin aller første bolig.»

Jonas begynner å bli entusiastisk nå. «Konseptet! Jeg liker konseptet med felles­løsninger.

Ski­boden er kjempepraktisk. Vaskeplassen for bil nede i garasjen er rett og slett super. Og festsalen – for meg med 52 kvadratmeters leilighet er det greit å ha mulighet til å invitere så mange jeg vil en gang i blant.»

Han har ikke brukt snekkerboden noe særlig, ikke foreløpig i hvert fall. Ikke systua heller. Men han har sett hvordan de ulike fellestilbud­ene binder folk sammen  og skaper nabofølelse.

«Tenk bare på det at vi møtes én gang i måneden i festsalen, ja de som har  lyst altså, for å prate og ha det hyggelig med kaffe og kaker. Fin måte å bli kjent med nye naboer på. Det er sånne småting som betyr mye  for trivselen. Du vet, kjenner du naboene dine, blir alt så mye enklere.»


Se prospektet her

Bli en del av fellesskapet og meld din interesse